Отбелязваме Никулден с богата програма в цялата страна 06 декември, 2023

Отбелязваме Никулден с богата програма в цялата страна
Снимка: Община Бургас

Над 200 000 именици празнуват на Никулден.

Освен тях днес празнуват моряците, рибарите, търговците и банкерите, чийто покровител е Свети Николай Мирликийски Чудотворец

Никулден е празник на град Бургас. От Общината са организирали много богата програма

Най-бургаските песни ще прозвучат на големия никулденски концерт, който започва в 17.30 часа на площад „Тройката“. Ще бъдат изпълнени песни като „Бургаски вечери“, „Ах, морето“, „Здравей, как си, приятелю?“, „Имало в Бургас“, „Момчето, което говори с морето“, „Непознати улици“.  Около 18.30 часа се очаква да бъдат „запалени“ елхата и празничното осветление на града. След това  ще бъдат изпълнени по-бързи, отново бургаски песни, които да накарат публиката да танцува.

Враца продължава традицията големите празници да се честват на централния площад в града. За поредна година  Никулден ще бъде отбелязан с рибен курбан  и  благотворителна изложба-базар на пълнени шарани. Програмата започва в 11:30 часа с водосвет за здраве и благополучие и раздаване на рибен курбан на присъстващите. Ще бъдат раздадени риби на потребителите на социалните услуги.

Във Варна –  тържественото запалване на светлините на градската елха и празничен коледен концерт за деца ще се проведе навръх Никулден. Традиционно събитието ще бъде от 18.00 часа на площад „Независимост“. В концерта ще вземат участие детски вокални и танцови състави от морската столица.

Хороскоп Виж всички

Нотификация