Триизмерни кукли предупреждават децата и шофьорите в Сливен 05 декември, 2023

Триизмерни кукли предупреждават децата и шофьорите в Сливен
Снимка: Facebook/Inner Wheel Club Sliven

Триизмерни кукли привличат вниманието на шофьорите в Сливен и ги предупреждават за преминаването на деца по пешеходни пътеки. Петте фигури ще напомнят и на децата да са по-внимателни и да се оглеждат, когато пресичат. 

Куклите са част от кампанията “Пресичай безопасно с Боби и Кели”

Организатор на инициативата е сдружението Inner Wheel Club Sliven. От там сигнализираха и за проява на вандализъм спрямо една от куклите, която е била надраскана и призоваха гражданите:

„НЕ РУШЕТЕ, ПАЗЕТЕ, БЪДЕТЕ ЧАСТ ОТ ДОБРИ ДЕЛА!“

От сдружението организират на 14 декември своеобразен празник - забавен и образователен урок по безопасност на движението. Край една от фигурите на пешеходната пътека на кръгово кръстовище "Розова градина" ще гостуват героите на кампанията Боби и Кели, които ще подготвят децата за пътната обстановка.

Заради прогнозата за дъжд, от община Сливен обявиха промяна в часа за запалване светлините на Коледната елха на пл. „Цар Освободител“. Церемонията ще започне в 17.30 часа на 6 декември с планираното дрон-шоу и със специалното участие на Тримата български тенори, децата от Вокално студио „Усмивка“, проекта „Музиката вместо улицата“ на Георги Калайджиев и Dance Studio „Barbie“ при Военен клуб – Сливен.  

От 7 декември в Регионалната библиотека „Сава Доброплодни“ ще бъдат организирани  беседи и ателиета, посветени на българската празнична традиция и обредност за Коледа и Нова година и творчески работилници „Да напишем заедно писмо до Дядо Коледа“. 

На 9 декември пред сградата на Общината ще се състои традиционният фермерски пазар на местни производители. Коледният базар ще бъде разположен по бул. „Цар Освободител“ в дните от 18 до 25 декември. 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация