Възстановява се движението на трамвай номер 10 02 декември, 2023

Възстановява се движението на трамвай номер 10

Трамвай

Снимка: БГНЕС

От днес се възстановява движението на трамвай номер 10 в участъка от площад "Журналист" до площад "Велчова завера". То временно беше променено именно заради клоните, паднали заради тежкия сняг.

В столицата днес и утре продължава и събирането, и извозването на пречупени клони и дървета след обилния снеговалеж в края на миналата седмица, съобщиха от Столичната община.

До вчера са били извозени 385 тона клони. За 3 дни получените сигнали надхвърлят близо петкратно сигналите за паднали дървета през цялата последна година, отбелязват от общината. Създадена е организация между Столичния инспекторат, "Зелени системи", столичното предприятие за третиране на отпадъците и дирекция "Аварийна помощ и превенция" и са ангажирани всички налични ресурси на общината, както и всички ресурси на почистващите фирми, с които тя има договор.

Вчера бяха разположени контейнери от 35 кубика за поставяне на клони в районите "Красна поляна", "Слатина", "Възраждане", "Изгрев", "Люлин", "Средец" и "Триадица". Целта е да се оптимизира и ускори дейността. След запълването на капацитета на контейнера той се извозва до депо и отново се връща в съответния район.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация