Клети създания: Ема Стоун в брилянтна сатира за ролята на половете 28 ноември, 2023

Клети създания: Ема Стоун в брилянтна сатира за ролята на половете
Снимка: Forum Film Bulgaria

Адаптация на едноименния роман на Алистър Грей, Клети създания разказва за фантастичната еволюция на Бела Бакстър (Стоун) – млада жена, която е върната отново към живота от брилянтния и неконвенционален учен д-р Годуин Бакстър (Дефо).

Под закрилата на Бакстър, Бела е нетърпелива да се учи – жадна за знания и житейски опит, тя бяга на вихрено приключение, прекосявайки континенти и океани заедно с Дънкан Уедърбърн (Ръфало) – хитър и развратен адвокат.

Освободена от предразсъдъците на времето, Бела е непоколебима в убеждението си, че трябва да се бори за свобода и равенство.

Мрачна комедия, изпълнена с порочен и непочтителен хумор, Клети създания е брилянтна сатира за ролята на половете, която ни представя забележителен свят, където съзнанието не е подчинено на възпитанието и предопределеното.

Филмът показва развитието и духовното освобождение на една жена, която израства в сковано от норми и предразсъдъци патриархално общество, а с разбиването на социалните ограничения идва и завръщането към детското удивление от света.

Трейлърът на Клети създания ни потапя в невероятната атмосфера на филма и ни запознава с умната, безстрашна, красива, забавна, откровена до болка и много стилна Бела, която е орисана да се превърне в нова културна икона.

Впускаме се в лична и сюрреалистична одисея на себепознание с Клети създания само в кината от 19 януари.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация