Започва строителството на метростанцията пред зала „Арена София” 20 ноември, 2023

Започва строителството на метростанцията пред зала „Арена София”
Снимка: Столична община

Започва строителството на метростанция №5 от второто разширение на Линия 3 на софийското метро с маршрут от кв. “Гео Милев”, жк “Слатина”, София Тех Парк (зала “Арена София”), бул. “Цариградско шосе” и Окръжна болница. 

Този участък на линията на метрото ще е дълъг 6 км и на него ще бъдат разположени 6 станции. Метростанция 5 ще се намира по продължението на бул. „Асен Йорданов” към югоизточния тротоар, в посока София Тех Парк. Тя ще е с един централен вестибюл и два входа към него: западен вход - непосредствено пред зала „Арена София” и източен - пред входа на София Тех Парк. 

Заради разширението на столичното метро, от днес ще бъде въведена временна организация на движението по улиците в района на София Тех Парк, както и промяна на достъпа с автомобили на територията на парка. 

Затваря се за преминаване на автомобили входното локално платно на бул. „Асен Йорданов“ към София Тех Парк (след кръговото движение при „4-и километър“), както и сегашният централен вход-изход „А“ на научно-технологичния парк. 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация