Днес е Световният ден на мъжете 04 ноември, 2023

Днес е Световният ден на мъжете

мъж

Снимка: pixabay

Днес е Световният ден на мъжете. Отбелязва се от 2000 г. в първата събота на ноември по инициатива на фондацията на Михаил Горбачов, президент на СССР (15 март 1990 - 25 декември 1991 г.), и с подкрепата на международни организации. 

През ноември – месецът на мъжкото здраве, има и още един ден, в който се чества ролята на силния пол. На 19-и ноември се отбелязва Международният ден на мъжете. За първи път това става през 1999 г. в Тринидад и Тобаго, а впоследствие и в много страни в света с подкрепата на Организацията на обединените нации и Организацията на ООН по въпросите на образованието, науката и културата (ЮНЕСКО). Тази година Международният ден на мъжете (International Men`s Day) е посветен на проблема със самоубийствата на мъже.

През ноември някои мъже си оформят мустак и не се бръснат, като идеята е да се привлече вниманието върху проблемите на мъжкото здраве и конкретно върху рака на простатата и други злокачествени заболявания при мъжете. 

По повод месеца на мъжкото здраве безплатни профилактични прегледи за рак на простатата ще се проведат в болница „Лозенец" днес и на 11-и ноември от 09:20 до 13:20 ч. в Урологичния кабинет на Медицинския център. Повече информация ще намерите тук.

Хороскоп Виж всички

Нотификация