
Тънкостите на киселото зеле показват в Етнографския музей в Бургас 30 октомври, 2023

Дойде ли краят на октомври и началото на ноември – започват шегите - че първо сменяме гумите, а след това слагаме зелето или обратно...
През зимата един от най-важните традиционни продукти за всяко домакинство е киселото зеле. Слага се през късна есен, преди да са хванали големите студове.
В Етнографския музей в Бургас ще покажат тънкостите при приготвяне на традиционната българска зимнина. Така че, днес от 10.00 часа в Етнокухнята на ул. "Славянска" № 69 ще сложаг музейното кисело зеле.
„Зелките са здрави, хрупкави и свежи, от село Желязово“, съобщават уредниците на музея.
За спазване на точното съотношение на зелето, водата и солта и за останалите тънкости ще разчитат на най-опитната в тази работа – Тодорка Атанасова.
От Етнографския музей в Бургас посочват още, че тъй като времето е топло, рискуваме „лаханата“ да ферментира по-бързо и ще се наложи да започваме скоро със сармите.
Въпреки, че до Бъдни вечер и Коледа остават 55 дни.
Хороскоп Виж всички
Новини

Съобщиха каква е причината за смъртта на Даян Кийтън

Новата платформа BPilot253 показва в реално време градския транспорт в София

Премиера на неизлъчван спектакъл „Царевград Търнов“ и 3D мапинг „Дързостта на царете“

КНСБ: Цените на шест основни продукта спадат, но България остава с най-скъпо мляко в ЕС

Празник на занаятите и вкусовете събира стотици в Асеновград

Теодора и Радостина Николова отправят предизвикателство с граовско хоро

Сандански развива туризма и културата с нова подвижна сцена и модерна техника

Тенис елитът се събира в Рияд за турнира Six Kings с награден фонд от 13,5 млн. долара

Бягащият човек: Екшън и бунт в новия филм на Едгар Райт

На 26 октомври преминаваме към астрономическо часово време – връщаме стрелките с час назад

Андреа разтърсва балканската сцена с нов международен проект
