Тънкостите на киселото зеле показват в Етнографския музей в Бургас 30 октомври, 2023
Дойде ли краят на октомври и началото на ноември – започват шегите - че първо сменяме гумите, а след това слагаме зелето или обратно...
През зимата един от най-важните традиционни продукти за всяко домакинство е киселото зеле. Слага се през късна есен, преди да са хванали големите студове.
В Етнографския музей в Бургас ще покажат тънкостите при приготвяне на традиционната българска зимнина. Така че, днес от 10.00 часа в Етнокухнята на ул. "Славянска" № 69 ще сложаг музейното кисело зеле.
„Зелките са здрави, хрупкави и свежи, от село Желязово“, съобщават уредниците на музея.
За спазване на точното съотношение на зелето, водата и солта и за останалите тънкости ще разчитат на най-опитната в тази работа – Тодорка Атанасова.
От Етнографския музей в Бургас посочват още, че тъй като времето е топло, рискуваме „лаханата“ да ферментира по-бързо и ще се наложи да започваме скоро със сармите.
Въпреки, че до Бъдни вечер и Коледа остават 55 дни.
Хороскоп Виж всички
Новини
Расте броят на работещите българи, които прегарят професионално
Стояна обяви официално: „Нямам конфликт с Ивана. Започвам нов етап“
Дамян Попов и Миа създават истинска коледна приказка
София е в топ 5 на най-добрите европейски градове за бюджетно пътуване
ГИТ: Допълнително заплащане на 31 декември и 2 януари само при извънреден труд
Трета сливица?!?
На Никулден – всички празнуват Бургас!
Никулден: Денят на Св. Николай – покровител на моряци, рибари и банкери
DEEP ZONE Project представят първи сингъл към нов албум
Гуна Иванова пази и предава автентичния фолклор с китка песни
Цветът на 2026 година носи надеждата за чисто начало