
Тънкостите на киселото зеле показват в Етнографския музей в Бургас 30 октомври, 2023

Дойде ли краят на октомври и началото на ноември – започват шегите - че първо сменяме гумите, а след това слагаме зелето или обратно...
През зимата един от най-важните традиционни продукти за всяко домакинство е киселото зеле. Слага се през късна есен, преди да са хванали големите студове.
В Етнографския музей в Бургас ще покажат тънкостите при приготвяне на традиционната българска зимнина. Така че, днес от 10.00 часа в Етнокухнята на ул. "Славянска" № 69 ще сложаг музейното кисело зеле.
„Зелките са здрави, хрупкави и свежи, от село Желязово“, съобщават уредниците на музея.
За спазване на точното съотношение на зелето, водата и солта и за останалите тънкости ще разчитат на най-опитната в тази работа – Тодорка Атанасова.
От Етнографския музей в Бургас посочват още, че тъй като времето е топло, рискуваме „лаханата“ да ферментира по-бързо и ще се наложи да започваме скоро със сармите.
Въпреки, че до Бъдни вечер и Коледа остават 55 дни.
Хороскоп Виж всички
Новини

AX Dain посвети песен на всички, които обичат с цялата си душа

"Мирише на любов" - лятното предложение на Кали

Добрият и качествен сън води до добро здраве и качествен живот

Доброволци се включват в кампанията "Пътеки на гражданите" на Витоша

Семейни приключения в Националния военноисторически музей този уикенд

Българският филм „Стадото“ се бори за „Оскар“

Нови изравнителни сметки за отоплителен сезон 2024/2025 в София: 48% от домакинствата с възстановявания

Нова електронна система за управление на ваксините в България

Иван Радуловски представя новата си песен "Мария"

Голяма Богородица е. Имен ден имат 179 хиляди българи

Йоргос Мазонакис е приет в психиатрична клиника
