Община Разград осигурява безплатен обяд за 200 деца до 3 годишна възраст 10 октомври, 2023

Община Разград осигурява безплатен обяд за 200 деца до 3 годишна възраст
Снимка: pxhere.com

В Разград ще бъде отворена безплатна детска кухня. Обедно меню ще получават 200 деца от общината на възраст от 10 месеца до 3 години.

Услугата става възможна след подписване на партньорско споразумение между община Разград и Агенцията за социално подпомагане за реализиране на дейностите по проект, финансиран по Програмата за храни и основно материално подпомагане 2021-2027 г.

Документи за ползването на детската кухня се приемат в Дирекция „Социално подпомагане“ в Разград. Всеки един кандидат-потребител ще бъде оценяван от социалната служба по определени критерии.

Близо 70 000 цветя ще красят Разград. 

Снимка: Община Разград

Засаждането им е започнало от площад „Възраждане“ (до Стария театър), където са засадени теменужки и луковици от цветя, които ще поникнат напролет и ще се задържат до април-май – лалета, зюмбюли, ириси, лютиче.
В центъра на градинката до Поликлиниката ще бъде засаден сребрист смърч, а от двете страни – кълбовидни туи, жълти кълбовидни туи, почвопокривни растения.
Останалите места, където ще се зацветява, са: градинката до Часовниковата кула, пред Общинския културен център, пред Художествената галерия „Проф. Илия Петров“, пред сградата на Община Разград, цветният часовник в парка също ще бъде обновен с три цвята теменужки.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация