В Етъра започва 18-ият Международен панаир на традиционните занаяти 01 септември, 2023

В Етъра започва 18-ият Международен панаир на традиционните занаяти

Screenshot - EtaraBG

Снимка: Screenshot - EtaraBG

В Етъра - музея на открито край Габрово, днес започва 18-ият Международен панаир на традиционните занаяти. 25 майстори от страната и 30 от чужбина ще участват в изложението и ще демонстрират своите умения в старинните техники. В рамките на панаира се провежда майсторска надпревара и тази година състезанието е в занаята куюмджийство.

Надпреварата тази година е между майстори на украшения и други ювелирни изделия от благородни метали от Малта, Румъния, Турция, Северна Македония и България. След края на състезанието жури ще определи най-добрия и ще му връчи голямата награда „Сребърна хлопка“. По умения и сръчност в направата на бижута ще се надпреварват и участниците в младежката секция.

Тези прояви са традиционни в рамките на Международния панаир на занаятите в Етъра, който се провежда след тригодишно прекъсване. 

В дните до неделя посетителите ще могат да наблюдават демонстрации на умения, представени за пръв път на панаира, и да се запознаят с майстори, които практикуват изчезващи занаяти.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация