Бургас организира безплатни "Танци за здраве" за хора над 55 години 25 август, 2023

Бургас организира безплатни
Снимка: freepik.com

Над 2000 души от различни части на света се очаква пристигнат през 2024 г. в Бургас за участие в следващото издание на големия международен фестивал за хора над 50-годишна възраст Golden Age Gym Festival, чийто домакин догодина ще бъде българския град.

По този повод от Община Бургас поставят началото на нова инициатива за възрастни хора "Танци за здраве".

На 7 и 8 септември ще бъдат организирани безплатни занимания с инструктори по йога, зумба, ретро и латино танци за хора на възраст над 55 години. Занятията ще се провеждат на открита сцена "Охлюва", а темпото в тях ще бъде съобразено с участниците. Желаещите да се включат трябва да се запишат за участие до 31 август по телефон или в пенсионерските организации на територията на общината.

Упражненията в програмата действат енергизиращо и въздействат положително върху сърдечната дейност, кръвното налягане, както и на настроението и социализацията. По време на събитието ще има и медицински екип на Сдружението на младите лекари в Бургас. 

Всички участници в инициативата ще получат и безплатен талон за еднократно посещение в хореографски клас по танци за възрастни, който ще стартира през октомври. В него ще се подготвят хореографии за участие в международния фестивал Golden Age Gym Festival 2024 в Бургас.

Събитието, чиято цел е осигуряване на здравословен и активен живот на хората на възраст над 50 години, се организира по инициатива на Международната федерация по художествена гимнастика и Българска федерация по художествена гимнастика, с подкрепата на Община Бургас.

Хороскоп Виж всички

Нотификация