За първи път Пловдив организира летни винени нощи 19 август, 2023

За първи път Пловдив организира летни винени нощи
Снимка: facebook/weekendplovdiv

Шестото издание на фестивала “Уикенд в Пловдив” започна снощи и ще продължи днес и утре.

Събитието се провежда сред разкопките на „Античен форум Запад“, разположен на пл. Централен, между централна поща и „Цар Симеонова градина“.

„Уикенд в Пловдив“ очаква всички любители на градския, културния, събитийния, кулинарния и развлекателен туризъм. Събитието се финансира от годишната програма за развитие на туризма на Община Пловдив за 2023 г. и е един от най-новите туристически фестивали, провеждани в най-стария жив град в Европа и един от най-старите в света.

Тази година в рамките на “Уикенд в Пловдив” ще бъде организирано и първото издание на “Пловдивски летни винени нощи”. Новата инициатива е подкрепена, както от общината, така и от Министерството на туризма. По време на винените нощи гостите на фестивала ще имат възможност да опитат български вина от подбрани винопроизводители.

Програмата на фестивала включва дегустация на вино, туристически обиколки с лицензирани екскурзоводи, градска игра със загадки, както и литературно соаре в Народна библиотека “Иван Вазов”. В инициативата участват над 37 обекта - хотели, ресторанти, галерии и музеи.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация