Честит празник на Варна, Несебър и Троянския манастир 15 август, 2023

Честит празник на Варна, Несебър и Троянския манастир
Снимка: БГНЕС

С концерти, авиошоу и заря ще бъде честван Денят на Варна - Свето Успение Богородично. 15 август е официален почивен ден за варненци. 

На ключови места в града ще има концерти с музикални изпълнители от различни жанрове и с развлекателна програма за децата. Една от големите атракции тази година ще бъде авиошоу на националния отбор по въздушна акробатика "Ястребите на Румъния". Въздушната демонстрация с пет самолета "Extra 300" ще може дас е наблюдава най-добре от района на Морската гара около 19:00 часа. Концертът на свободната зона на пристанището ще бъде от 21:000 часа. Вечерта ще завърши с  празнична заря. 

Несебър също празнува на  Успение Богородично. Тази година честванията  отбелязват 40 години от вписването на морския град в списъка на ЮНЕСКО със световни културни обекти от общочовешко значение. 

С тържествени богослужения и литийно шествие с чудотворната икона на Пресвета Богородица Троеручица Троянският манастир "Успение Богородично" днес отбелязва храмовия си празник.

В троянското село Орешак и днес продължава традиционния панаир на занаятчиите, в който майстори от цялата страна показват своите произведения. 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация