Известни българи ще четат пред публика в Алеята на книгата във Варна 02 август, 2023

Известни българи ще четат пред публика в Алеята на книгата във Варна
Снимка: Община Варна

Две велики имена в родното изкуство - Лили Иванова и Цветана Манева ще бъдат отличени със званието "Почетен гражданин на град Варна"

Примата на поп музиката получава отличието за изключителните й заслуги за издигане равнището на българската популярна музика на национално и международно ниво. А актрисата Цветана Манева заради приносът й към театралния живот във Варна като артистичен директор на Международния театрален фестивал "Варненско лято" повече от 30 г. и за блестящите й роли в киното и театъра. 

А други известни българи се включват в Алеята на книгата във Варна и ще четат всяка вечер пред публика.

Началото постави вчера актьорът Александър Кадиев, който прочете откъс от „Дневникът на един дръндьо“. Днес пред публика ще чете Дичо от D2. На 3 август в инициативата ще се включи Дарин Ангелов. В петък публиката ще зарадва Александър Сано. Новата детска книга „Дузина понички“ ще представи Събина Георгиева в събота. В неделя пред варненци ще четат Здрава Каменова и Фахрадин Фахрадинов

Целта на изявите на популярните лица е да привлекат младата публика към четенето. Така те стават част от инициативата „#КаузаГРАМОТНОСТ“ на асоциация „Българска книга“, която е основен организатор на Алеята в партньорство с Община Варна.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация