Любими актьори идват в Бургас за премиерата на нов български филм 12 юли, 2023

Любими актьори идват в Бургас за премиерата на нов български филм
Снимка: Община Бургас

Артистите Малин Кръстев, Герасим Георгиев - Геро и Китодар Тодоров се очаква да пристигнат в Бургас за премиерата на филма "Добрият шофьор". 

Лентата получи финансова подкрепа от Община Бургас през 2021 година, а едни от най-въздействащите сцени са снимани в морския град – на моста, в индустриалната зона и на железопътната гара. 

След участия на редица престижни европейски фестивали, отличен с награди и спечелил признанието на критици и ценители, филмът на Тонислав Христов "Добрият шофьор" ще бъде представен пред бургаска публика на 16 юли, от 19:30 часа, в Културния дом на нефтохимика. Прожекцията е част от програмата на Международния филмов фестивал в Бургас, който ще започне от 15 юли и ще продължи до 21 юли.

Освен артистите в Бургас се очаква да пристигне и режисьорът на лентата Тонислав Христов.

Сюжетът пресъздава част от премеждията на таксиметровия шофьор Иван, който се опитва да поправи грешките от миналото – спестява пари от курсове в курорта „Златни пясъци“, за да се върне при съпругата и сина си във Финландия. Главните роли в тази филмова история са поверени на Малин Кръстев, Герасим Георгиев-Геро, Слава Дойчева, Алма Пьойсти, Амос Бротерус и др.

През ноември тази година лентата тръгва по кината у нас.

Хороскоп Виж всички

Нотификация