Спират ТИР-овете през Петрохан и затварят едното платно при 67-ми км на АМ „Тракия“ 18 юни, 2023

Спират ТИР-овете през Петрохан и затварят едното платно при 67-ми км на АМ „Тракия“
Снимка: АПИ

В началото на идната седмица през прохода Петрохан изцяло ще бъде ограничено движението на камиони над 12 тона, както и на всички МПС с ремаркета и полуремаркета. 

От 10 юни, поради спирането на движението в участъка от път I-1 Мездра – Лютидол, пътят през прохода „Петрохан”, бе определен като един от възможните обходни маршрути за тежкотоварните камиони, пътуващи в посока София. 

Решението за промяна в заповедта за движение е взето въз основа на направения едноседмичен анализ на трафика, преминаващ по обходните маршрути от 10 юни до момента. Трафикът през Петрохан бе определен като интензивен и проблемен. 

За спирането на ТИР-овете през прохода Петрохан представителите на бизнеса ще бъдат своевременно информирани, за да могат да планират адекватно дейността си. Мярката е превантивна и цели да опази живота и здравето на пътуващите през прохода Петрохан.

Проблеми с движението се очакват и по АМ „Тракия“. От утре – 19 юни, ще бъде ограничено движението в платното за София в района на виадукта при 67-ми км и трафикът ще бъде пренасочен двупосочно в платното за Бургас. Временната организация ще бъде въведена, за да продължи подмяната на дилатационни фуги на мостовото съоръжение. Предвидено е ремонтните работи да завършат до 10 юли.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация