За 13-а поредна година Пловдив отличи най-добрите хора 15 юни, 2023

За 13-а поредна година Пловдив отличи най-добрите хора
Снимка: Община Пловдив

И тази година в кампанията „Пловдив – град на доброто“ постъпиха стотици номинации за хора с добри сърца, номинирани от своите съграждани.

На специална церемония бяха отличени „най-добрите“ сред тях в четири категории.

В категория „Градско развитие“ наградата получи Яна Димитрова – член на сдружение „Браво Пловдив“, което участва в почистването на парк „Лаута“, обновяване на детски площадки и площадки за разхождане на кучета, запълване на опасни дупки в различни части на града.

Призьор в категория „Социална дейност“ стана Алекс Леви, който в последните няколко години работи усилено в посока преодоляване на различията между общностите чрез образование и социални дейности.

За „Образователна дейност“ отличието заслужи музикалния педагог Здравка Андреева, която разработва програми, чрез които разкрива силата на музиката за психичното здраве на децата. Работи с деца с проблеми в онкологични и хирургични отделения, както и за уязвими групи. 

В категория „Добротворчество“ признанието получи Никола Дойчев – част от екипа на доброволното формирование „Аварийно спасяване Пловдив“. Зад гърба си той има редица акции на терен – наводненията в Карловско, също в Аспарухово и в Мизия, бушуващи горски пожари, издирване на изгубили се туристи, включително издирването на малкия Сашко от Перник.

Снимка: Община Пловдив

 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация