Пародонтит - симптоми, причини и лечение 10 юни, 2023

Пародонтит - симптоми, причини и лечение
Снимка: Радио Веселина

Пародонтитът  е възпалително заболяване, което засяга около 10% от хората в Европа. Това е основна причина за загуба на зъби и следователно има естетически и функционални последици. Да знаете как да разпознавате симптомите на пародонтит, за да го лекувате възможно най-бързо, е важно не само за красотата на усмивката ви и способността ви да дъвчете, това ви позволява да поставите диагноза или да се предпазите от общи патологии, които могат да бъдат сериозни. 

Най-добрият начин за предотвратяване на пародонтита е да се лекува гингивитът възможно най-скоро, когато се появи. За да предотвратите гингивит е важно да поддържате безупречна устна хигиена. По този начин не позволявате на плаката да се разпространи и да се минерализира в зъбен камък, който се превръща в хранителна среда за бактерии. 

По тази тема в предаването „Доктор здраве“ говори д-р Тони Жеков, стоматолог и част от екипа на дентална клинака „Зъбарче“!
Цялото интервю на тема „Пародонтит“ гледайте в подкаст „Доктор здраве с Мария“ в сайта на радио Веселина, секция – подкасти и в Nova  Play.
 


 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация