Над 140 издателства участват в Пролетния панаир на книгата 2023 29 май, 2023

Над 140 издателства участват в Пролетния панаир на книгата 2023
Снимка: Асоциация "Българска книга"

Общо 144 издателства от цялата страна ще посрещат читатели по време на Пролетния панаир на книгата 2023

Най-голямото у нас книжно изложение ще бъде открито официално в 10:00 часа днес  и ще продължи до 4 юни (неделя). Панаирът ще се разгърне в сериозен мащаб от 61 шатри, разположени в парка пред Националния дворец на културата.

Специален акцент в програмата е шестото издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи, чието тазгодишно мото е „Чети и откривай“.

Предвидени са над 25 събития – деца, родители и учители ще могат да се срещнат със съвременни писатели, да надникнат в кухнята на създаването на детските книги, да участват в литературни четения, дискусии, куизове и творчески работилници. През цялото време в шатрата на Детския литературен фестивал ще има малка книжна изложба, вдъхновена от панаира на детската книга в Болоня, а децата ще могат да напишат върху стените на шатрата своите послания, свързани с четенето. 

В продължение на една седмица гостите на Пролетния панаир на книгата 2023 ще станат свидетели на богата съпътстваща културна програма с над 100 литературни събития, които ще вървят паралелно на основните сцени, на щандовете на издателите и на различни локации в столицата – премиери на нови книги, срещи с автори, преводачи и издатели, дискусии, презентации, игри за децата, литературни четения и др.

Хороскоп Виж всички

Нотификация