Отиде си легендата Tina Turner 24 май, 2023

Отиде си легендата Tina Turner

Tina Turner

Снимка: Youtube Screenshot

Певицата Tina Turner, която се превърна в суперзвезда със соул и поп класики като "The Best" и "What's Love Got to Do With It", почина на 83 години. 

През последните няколко години музикалната легенда страдаше от редица здравословни проблеми, включително рак, инсулт и бъбречна недостатъчност. 

Тъжната вест съобщи пред медии нейният говорител Bernard Doherty. Ето и официалното изявление в социалните мрежи:

"С голяма тъга съобщаваме за кончината на Tina Turner. Със своята музика и безкрайна страст към живота, тя омагьоса милиони фенове по света и вдъхнови звездите на бъдещите поколения. Днес казваме сбогом на една добра приятелка, която ни оставя най-голямото си дело: нейната музика. Отправяме нашите съболезнования към семейството ѝ. Tina, ще ни липсваш безкрайно много". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Turner (@tinaturner)

Turner изгря на музикалната сцена заедно със съпруга си Ike през 60-те години на миналия век с песни като "Proud Mary" и "River Deep, Mountain High". Жертва на системно домашно насилие, тя се развежда с Ike през 1978 г. и като солова изпълнителка постига още по-гранциозни успехи през 80-те. 

Често наричана кралицата на рокендрола, Tina Turner беше известна с енергичните си сценични изпълнения и неподражаемия си глас. 

Спечелила е 8 награди "Грами" и е въведена индивидуално в Залата на славата на рокендрола през 2021 г., но фигурира в нея още от 1991 г. заедно с Ike. 

Много от съвременните звезди са повлияни от музикалното наследство на Tina, включително Beyonce, Janet Jackson, Janelle Monae и Rihanna.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация