Видин се превръща в град на изкуствата 12 май, 2023

Видин се превръща в град на изкуствата
Снимка: Община Видин

На 20 и 21 май Vida Art Festival ще предложи на жителите и гостите на Видин богата програма от куклен спектакъл, комедийно шоу, театрална постановка, фокуси, цирково шоу, прожекции на актуални кино филми, разнообразни арт работилници и арт базар.

В съботния ден фестивалът ще бъде открит на крепостта „Баба Вида“. Специално за децата ще има забавно цирково шоу, а в творческите работилници ще се изработват хвърчила, ще се правят фокуси и ще се учат циркови номера. 

Общински Драматичен театър „Владимир Трандафилов“ ще зарадва всички почитатели на театралното изкуство с истинската, човешка комедия-протест „Няма да платим“ по Дарио Фо (режисьор Минчо Събев), която същевременно забавлява, но и казва много истини за живота и проблемите ни днес. 

Вечерта в „Кино под звездите“ ще се прожектира разтърсващия кино хит по истинска история „Майка“, чиито режисьор е Зорница София, а в главната роля се превъплъщава Дария Симеонова. 

В неделя ви каним заедно да открием колко ценно е да работим заедно, въпреки различията си, с кукленото представление „Дядо вади ряпа“ на театър „Мале-Мале“. 

Първият български вентролог Димитър Иванов - Капитана и българинът от едно време Бай Тъньо, ще са също във Видин със своето най-добро шоу, за да донесат смях и веселие за всички. 

Само месец след официалната му премиера организаторите са включили във фестивалната програма прожекция на българския филм-драма „Изкуството да падаш“ с режисьор Орлин Милчев-Атила и в главните роли Елена Замяркова, Александра Сърчаджиева, Ивайло Христов. 

Входът за събитията в рамките на Vida Art Festival е безплатен.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация