Стара Загора стартира кампания „Осинови (си) обич“ 04 април, 2023

Стара Загора стартира кампания „Осинови (си) обич“
Снимка: pxhere.com

На 4-ти април се отбелязва Световният ден на бездомните животни. Целта е да се насочи общественото внимание към проблема с бездомните животни, които в световен мащаб са близо 600 милиона. Бездомните животни, най-вече кучета и котки, са жертва на човешката безотговорност, изоставени, преследвани, малтретирани и убивани.

Община Стара Загора стартира кампания „Осинови (си) обич“, насочена към намирането на дом за всяко куче, обитател на общинския приют за безстопанствени животни, намиращ се в село Могила. 

Приютът е създаден, за да привежда в добро здраве и социализира кучета, които са прибрани от улицата, за да им бъде намерен дом. Началото на кампанията „Осинови (си) обич“ бе представяне пред младото поколение на възможността да имат любимец от приюта, но и да бъдат отговорни стопани на животни.

В първата инициатива на кампанията участваха ученици от Профилирана природоматематическа гимназия "Гео Милев" и гимназия с преподаване на чужди езици "Ромен Ролан". Те са посетили приюта и са се запознали с неговите обитатели.

Около 40-те ученици от 8-ми, 9-ти и 10-ти клас, които се включиха в инициативата и дариха любов на животните, получиха информационна брошура, която съдържа подробности за митовете и ползите от кастрирането на домашни любимци, както и предимствата да се осинови куче от приют.

Снимка: Община Стара Загора

Приютът за безстопанствени животни в старозагорското село Могила предлага безплатна кастрация за домашни кучета. Работи всеки ден, а всеки, който има желание да бъде доброволец, може да го направи от 9:30 до 12:30 часа. При непълнолетни лица е нужна единствено декларация за съгласие от родител.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация