Пловдив с първата градска железница в страната 07 март, 2023

Пловдив с първата градска железница в страната
Снимка: Община Пловдив

Градската железница на Пловдив ще има 13 спирки, а през април предстои да се представи публично проектът, стана ясно от областният управител Ангел Стоев след работна среща с участието на местната власт и бизнеса. 

Изпълнението на проекта включва два етапа - изграждане на основния ринг на градската железница и изграждане на отклонения до отделни населени места. Тя ще свързва общините Пловдив, "Родопи", "Марица", Асеновград и Куклен и има шанс да бъде първата градска железница в страната.

Според решението на работната група спирките са: жп гара Асеновград, Маврудово, Крумово (с връзка към летище Пловдив), Югоизточна индустриална зона, Централна жп гара Пловдив, Пещерско шосе, бул. "Шести септември", Окръжна болница, жп гара Филипово, Индустриална зона Войводиново, Скутаре (индустриална зона), Равадиново и Бенковски.

В началото на април се очаква да бъде готово техническото задание и да се изготви визуализация на бъдещите спирки от НКЖИ, за да може проектът да бъде представен и публично. Тогава предстои и нова среща на работната група.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация