„Долината на Струма“ е първата официална винена дестинация в България 21 Февруари, 2023

„Долината на Струма“ е първата официална винена дестинация в България
Снимка: pxhere.com

Винената дестинация „Долината на Струма“ стана първият официален винен маршрут в страната. Трима министри - на иновациите и растежа, на туризма и на земеделието връчиха символично табелите за винен маршрут на кметовете на Мелник и Сандански.  

"Долината на Струма" е определена като една от 12-те винарски дестинации на страната. По Плана за развитие на винения туризъм, винопроизводството в тези направления е обявено за нематериално културно наследство на България. Голяма част от местата за винен туризъм са разположени сред впечатляваща природа или са привлекателни заради самите лозови насаждения като забележителност.

По Плана за възстановяване и устойчивост в Област Благоевград има одобрени 38 проекта по първата процедура "Технологична модернизация" за над общо 10.5 млн. лв. За Община Петрич са 10 одобрени проекта за близо 3 млн. лв. За Община Сандански са 5 одобрени проекта за над 2 млн. лв.  

Министерствата на туризма и на земеделието разработват дигитална карта на България, съчетаваща културните, винените маршрути, фермерските пазари, природните и историческите забележителности на страната.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация