Планинари се обединяват в подкрепа на Планинската спасителна служба 25 януари, 2023

Планинари се обединяват в подкрепа на  Планинската спасителна служба
Снимка: facebook/ponoria

В последните седмици няма ден без нещастен случай в планината, на който се отзовават доброволците от Планинска спасителна служба. Изгубване, падане, контузия… подготвени и неподготвени туристи попадат в трудни ситуации. Никой не е застрахован. Само за последните 14 дни на миналата година са проведени 14 акции. 

Сред основните причини продължават да са подценяването на условията в планината, надценяването на собствените възможности, липсата на планинарска култура и неподходяща екипировка … а хеликоптер няма.

В този труден за доброволците момент, планинари от цялата страна се обединяват в кампания „(У)ДАРИ рамо на  Планинската спасителна служба!“.

От Туристическо дружество „Понория“ град Своге сложиха началото на дарителската кампания и обявиха, че ще дарят 100 % от приходите от продажбите на книгата „Понор планина – забележителности“ в помощ на дейността на Планинската спасителна служба. А всеки, който дари средства за кампанията, ще получи подарък – пътеводителя за планина, в който са описани основните забележителности.

От туристическото дружество също призовават задължително да се сключва  застраховка преди да се разходите в планината и…Ходете с главата си!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация