Вижте най-забележителните места в света за 2023 година 24 март, 2023

Вижте най-забележителните места в света за 2023 година

Остров Пантелерия

Снимка: pixabay.com

Списание TIME публикува годишния списък на най-забележителните места в света за 2023 г. Номинациите са базирани на данни от международната мрежа от кореспонденти и сътрудници на списанието. 

В Европа   - най-забележителните места са Дижон във Франция, където миналата година беше открит Международен център по гастрономия и вино - огромен обект от 16 акра, посветен на славата на френската кухня. 

Италианският остров Пантелерия - Черната перла на Средиземно море, където е най-новия национален парк на Ботуша.

Румънският град Тимишоара, който е Европейска столица на културата през 2023 г и албанският град Берат,  който е бил убежище на евреите в страната по време на Втората световна война,  също са в списъка на  TIME. 

В Америка – най-забележителните места за тази година са канадският Ванкувър, американският град Бозман в Монтана и чилийският национален парк "Торес дел Пайн".

В Азия - архипелагът Туамоту във Френска Полинезия -дестинация за сърф, гмуркане и шнорхелинг от световна класа, японският град Нагоя и южнокорейският курортен остров Чеджу.

В Близкия Изток и Африка – пристанищния град Акаба в Йордания, Мусанзе в Руанда- вратата към Националния парк "Вулкани" и Сиера Леоне, която ще избухне на сцената на приключенските пътувания", допълва TIME.

Хороскоп Виж всички

Нотификация