Михаела Филева с главна роля в рок опера 24 януари, 2023

Михаела Филева с главна роля в рок опера
Снимка: Държавна опера Стара Загора

Михаела Филева играе главната роля в рок операта "Есмералда - Парижката света Богородица". Постановката на старозагорската опера гостува за първи път на софийска сцена на 31 март в зала 1 на НДК.

"За мен е чест, удоволствие и голям късмет да градим образи с прекрасните колеги. Между нас има огромна eнергия, работим с желание и любов и съм сигурна, че този наш плам ще стигне до публиката", казва Михаела Филева.

Автор на музиката е Рикардо Кочанте, вдъхновен от едноименната творба на Виктор Юго. Оркестрацията за голям симфоничен оркестър и рок група е на Людмил Горчев. Либретото е написано от Люк Пламондон. Режисьор на спектакъла е Виолета Горчева, диригент - Владимир Бошнаков. Хореограф е световноизвестният Марио Пиаца. 

Борис Тасков ще е в ролята на Квазимодо, Николай Моцов ще изиграе Грeнгоар, Марин Русинов - Фроло. Участват още Богомил Спиров (Феб), Гергана Николаева (Фльор де Лиз), Александър Панайотов (Клопен). В рок операта се включват голям симфоничен оркестър, рок група, голям и малък хор,  балет, деца от детско-юношеската студия за опера и балет на операта в Стара Загора, представители на прабългарската школа за оцеляване "Бага-Тур".

„Есмералда-Парижката Света Богородица” ще бъде представена и в Стара Загора на 23 и 24 март. 

Когато през 1998 година мюзикълът "Парижката света Богородица" е представен за първи път във френската столица, той прави такъв фурор, че след година е вписан в книгата на Гинес - заради интереса, който предизвиква. Продажбите му на DVD носители изпреварват тези на блокбъстъри като "Батман" и "Игра на тронове".

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация