Нова градинка за отдих и игри изградиха в Плевен 17 ноември, 2022

Нова градинка за отдих и игри изградиха в Плевен
Снимка: Facebook/Община Плевен

Кът за отдих е оформен до Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца с увреждания в Плевен. Инициативата е на родителите на деца със специални потребности, и на специалистите в центъра е подкрепена от Община Плевен и вече реализирана. 
Въпреки че мястото е в центъра на града, от години е било превърнато в бунище от недобросъвестни граждани. Сега вече е превърнато в уютно място за отдих и игри.

Своя принос в изграждането му имат майките на деца, които участват в арт ателиетата към центъра. Средствата от продадените продукти са вложени в закупуване на материали за облагородяване на пространството. Подкрепа е оказана и от Сдружение "БАЛИЗ" - Плевен. Монтирани са пейки, кошчета за боклук, засадени са и цветя.

За съжаление още в първите часове след монтирането им е направен опит пейките да бъдат изкъртени, а засадените цветя са изкоренени.

"От охранителните камери се вижда, че автори на тези вандалски прояви са възрастни жени, а не младежи", съобщи за БТА Габриела Ованесян, директор на Центъра. Тя призова мястото да се пази, защото градинката е общодостъпна за всички граждани.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация