Ученици в Силистра и Велико Търново с благородни постъпки 16 ноември, 2022

Ученици в Силистра и Велико Търново с благородни постъпки
Снимка: pxhere.com

На 14 ноември към 14:30 часа в Силистра двама ученици от IX „б“ клас в ПГСУАУ „Атанас Буров“- Павел Колев и Свилен Колев, намерили в санитарно помещение в търговски комплекс мъжки портфейл със значителна парична сума в евро и друга валута, чуждестранни банкови карти и лични документи.
Без да се колебаят, те се отправили към полицията и върнали намереното. Така два часа по-късно собственикът получил обратно портфейла си. Още същия ден той лично се видял с двете момчета в Районното управление. Полицията благодари на двамата младежи за проявената благородна постъпка и за честността - качества, които могат да служат за пример.

Двама младежи от Велико Търново също намериха и предадоха в полицията портфейл с всичките му пари, банкови карти и лични документи. Учениците са Ростислав Недев от Гимназията по туризъм и Алек Искренов от Старопрестолната гимназия по икономика във Велико Търново.

За благодарност жената, чийто се оказа портфейлът, е дала една трета от сумата в него на момчетата и написа благодарствени писма на училищата, в които те учат.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация