
Какво не знаем за тиквите 31 октомври, 2022

Консумацията на тикви е на няколкостотин години, а в повечето западни супермаркети най-разпространени са тиквата "butternut squash" и тиквата "Хокайдо”.
Тиквите могат да бъдат разделени на три различни категории: Такива, които се използват заради вкусната им пулпа, като Хокайдо например; такива, от чиито семена се извлича тъмнозеленото тиквено масло; и сортове, които се използват за украса - поради горчивите си вещества те не са подходящи за готвене.
При ядливите тикви като Хокайдо можете да използвате и други компоненти освен пулпата. Опитайте например с панирани цветове, които е най-добре да наберете от собствената си тиквена градина. Можете да ги потопите в палачинково тесто и да ги изпържите в малко олио.
Междувременно, освен за производство на масло, от печените тиквени семки става чудесна закуска. Вместо да ги купувате в супермаркета, опитайте да използвате тези, които са ви останали, след като приготвите следващата партида тиквена супа. Докато ги печете в тиган, можете да добавите и някои подправки.
Хороскоп Виж всички
Новини

Българи, румънци и хървати – с най-много славянски гени на Балканите

Ново издание на „Малкият принц“ излиза по повод 80-ата годишнина на книгата

Защо студентите празнуват днес?

Прасковеното ще завладее 2024 година

"Здрасти" - песента на Меди за любовта, която остава завинаги

БДЖ организира Коледни пътувания с парен локомотив

Полицейска акция "Зима"

Who’s that girl? Доника, която мечтае за поп сцената, но избира пътя на поп-фолка

Емилия за новата си песен: "Който умее да прощава, живее дълго"

Джена с подарък за феновете за 8 декември

Започва благотворителната кампания "Елхички с кауза: Прави добро без пауза!"
