
Какво не знаем за тиквите 31 октомври, 2022

Консумацията на тикви е на няколкостотин години, а в повечето западни супермаркети най-разпространени са тиквата "butternut squash" и тиквата "Хокайдо”.
Тиквите могат да бъдат разделени на три различни категории: Такива, които се използват заради вкусната им пулпа, като Хокайдо например; такива, от чиито семена се извлича тъмнозеленото тиквено масло; и сортове, които се използват за украса - поради горчивите си вещества те не са подходящи за готвене.
При ядливите тикви като Хокайдо можете да използвате и други компоненти освен пулпата. Опитайте например с панирани цветове, които е най-добре да наберете от собствената си тиквена градина. Можете да ги потопите в палачинково тесто и да ги изпържите в малко олио.
Междувременно, освен за производство на масло, от печените тиквени семки става чудесна закуска. Вместо да ги купувате в супермаркета, опитайте да използвате тези, които са ви останали, след като приготвите следващата партида тиквена супа. Докато ги печете в тиган, можете да добавите и някои подправки.
Хороскоп Виж всички
Новини

В Благоевград започват нощните дежурства в аптеки

Ирина Флорин ще посрещне Свети Валентин с концерт

Племенникът на Майкъл Джексън ще изиграе Краля на попа в биографичния филм "Майкъл"

Община Троян дава по 450 лева еднократна помощ при раждане на дете

Цветелина Грахич и Кристиян Шаламанов се обясниха в любов

Отделяме едва 45-70 секунди за миене на зъби

Летим от София до Ереван от април

Традиционният базар за мартеници в Ямбол започва на 16 февруари

Температурите през февруари от между минус 12 до 20 градуса

Коронацията на крал Чарлз III може отново да събере „Спайс гърлс”

Pavell & Venci Venc’ се завръщат с нови идеи, нова музика и много големи планове
