
Какво не знаем за тиквите 31 октомври, 2022

Консумацията на тикви е на няколкостотин години, а в повечето западни супермаркети най-разпространени са тиквата "butternut squash" и тиквата "Хокайдо”.
Тиквите могат да бъдат разделени на три различни категории: Такива, които се използват заради вкусната им пулпа, като Хокайдо например; такива, от чиито семена се извлича тъмнозеленото тиквено масло; и сортове, които се използват за украса - поради горчивите си вещества те не са подходящи за готвене.
При ядливите тикви като Хокайдо можете да използвате и други компоненти освен пулпата. Опитайте например с панирани цветове, които е най-добре да наберете от собствената си тиквена градина. Можете да ги потопите в палачинково тесто и да ги изпържите в малко олио.
Междувременно, освен за производство на масло, от печените тиквени семки става чудесна закуска. Вместо да ги купувате в супермаркета, опитайте да използвате тези, които са ви останали, след като приготвите следващата партида тиквена супа. Докато ги печете в тиган, можете да добавите и някои подправки.
Хороскоп Виж всички
Новини

Безплатни антибиотици за деца до 7 г. в Позитивния списък

Планетариумът в Смолян чества 50-годишен юбилей с наблюдение на „Кървавата Луна“

Над 500 трибагреници ще раздадат на Международния фолклорен фестивал „Синия Дунав“

Предлагат 100% обезщетение за майки, върнали се по-рано на работа

Спешната помощ в криза: Над 340 незаети лекарски места

„ДългоЛятие“ представя богатствата на Южното Черноморие и през ранната есен

Григор Димитров ще бъде гласът и вдъхновението за спортисти със Синдром на Даун от цял свят

Фестивалът на рибата и виното в Бургас ще продължи цели пет дни

От днес Пловдив става сцена на музика, куклен театър и улични изкуства

Започва контрол на средна скорост и претоварване по пътищата

Грандиозният финал на CCTVHET 25 е в София на 13 септември. Паркингът на зала „Арена София“ е най-голямата музикална сцена на България
