От минус 5 до 25 градуса през ноември 01 ноември, 2022

От минус 5 до 25 градуса през ноември
Снимка: pxhere.com

Ноември започва с топло време с температури между 13° и 18°.

Предимно слънчево ще е най-вече в планините. В равнините до обяд ще се задържи с мъгли. На отделни места, главно в източните райони и ще преръмява. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток.

Най-ниските температури през ноември у нас ще бъдат между минус 5 и 0 градуса, а най-високите между 19 и 24 градуса, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

През ноември се очаква средната месечна температура да бъде около и над нормата. Месечната сума на валежите също ще бъде около и над нормата.

Първите дни на ноември ще ни зарадват с циганско лято. Около 6-7 -ми ще има повишена вероятност за валежи.

До средата на месеца ще останат условията за превалявания на места, а температурите ще бъдат близки до средните. Впоследствие, до края на второто десетдневие, времето ще е спокойно, а вероятността за валежи ще е малка. В равнините сутрин ще има мъгли, а около и след обяд над повечето райони ще е предимно слънчево.

През третото десетдневие на ноември по-голяма е вероятността за повече динамика в атмосферата. Времето ще е променливо, ще има и валежи. Температурите през повечето дни ще бъдат по-високи от обичайните за периода, прогнозират синоптиците от НИМХ.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация