Жълт код е обявен в 12 области 03 декември, 2023

Жълт код е обявен в 12 области

Прогноза

Снимка: БГНЕС

Валежи от дъжд ще обхванат цялата страна. По-значителни количества ще има на места в Източна България. Жълт код е обявен в 12 области.

Вятърът ще се ориентира първоначално от северозапад, след обяд в югоизточните райони ще е от североизток. Температурите бързо ще се понижават и привечер и през нощта срещу понеделник дъждът в Дунавската равнина и планинските райони ще преминава в сняг, там ще се образува и тънка снежна покривка и ще има условия за виелици и навявания. Температурите ще са от 3°-4° в северозападните до около 20° в югоизточните райони.

Облачно ще бъде времето и по Черноморието. След обяд ще завали дъжд, а през нощта на отделни места ще се примесва със сняг. Ще духа временно силен югозападен вятър, който по Северното Черноморие още преди обяд ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 14° и 20°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Валежи и чувствително понижение на температурите се очакват в планините. Границата между дъжд и сняг ще бъде първоначално на около 1800 м, но през деня ще се понижава. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е умерен. Температурите в курортите ще са от 5° до 10°.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация