Нови атракции в Екомузея с аквариум в Русе 27 октомври, 2022

Нови атракции в Екомузея с аквариум в Русе
Снимка: Екомузей Русе

Аудио-театрален гид ще разказва за експозициите на Екомузея с аквариум в Русе. Той ще бъде създаден по проект, който ще бъде финансиран от Министерство на културата.

Гидът ще бъде с атмосфера, разказ със съпътстващо озвучаване с привнесен драматизъм и акцентиране върху важното по подходящ начин. За целта ще бъдат използвани уменията на актьори, композитори и режисьори, които ще създадат от всяка тема един кратък, но запомнящ се аудиотеатър.
 
Аудиогидът трябва да бъде изработен до края на март идната година.

„Екомузей с аквариум“ е единствения по рода си в България поради аквариума с дунавски риби на подземния етаж и предметите на последния етаж. Сред най-интересните експонати е и реалистичен мамут (от вида космат мамут). Съвсем като истински е – с козина, в реални размери, а очите му са специална поръчка от чужбина.

Екомузеят се различава от природонаучните музеи, по това, че в него са представени връзките между всички живи организми на територията на България – растения, животни и човек.

Край Русе се намира втората по дължина пещера в България (Орлова чука), затова и темата за пещерите също присъства в екомузея. Има възстановка на пещера, висока 3,5 м и дълга над 10 м. Вътре е озвучена със звуци от пещерата и се прожектира филм за прилепите.

Хороскоп Виж всички

Нотификация