Отбелязваме международния ден на психичното здраве 10 октомври, 2022

Отбелязваме международния ден на психичното здраве

психо

Снимка: unsplash.com

На 10 октомври всяка година отбелязваме международния ден на психичното здраве. През 2022 г. основното послание е „Да направим психичното здраве и благосъстоянието на всички глобален приоритет“.

Световната здравна организация (СЗО) и Международната организация на труда (МОТ) обръщат внимание на значението на психичното здраве и благосъстоянието на работното място.

Те представят препоръки за превенция на свързаните с работата състояния на психичното здраве, защита и насърчаване на психичното здраве на работното място, подкрепа на психичното здраве на служителите и създаване на благоприятна среда за всички.

Към 2022 г. почти 60% от населението на света участва в трудови процеси. Всички служители имат право на безопасна и здравословна работна среда. Работата може да бъде защитен фактор за психичното здраве, но също така може да допринесе и за потенциални вреди.

По целия свят работници, семейства, предприятия и цели икономики усещат въздействието на психичните заболявания, независимо дали са причинени от работа.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация