Откриха паметник на Шабан Шаулич 06 септември, 2022

Откриха паметник на Шабан Шаулич
social Снимка: Grand TV

Днес Кралят на сръбската музика Шабан Шаулич щеше да навърши 71 години. В негова чест в родния му град Шабац преди часове беше официално открит паметник на обичания изпълнител.

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Grand tv (@grand_televizija)

Бронзовият монумент на Шабан е висок 4 метра и е дело на известните сръбски скулптори Зоран Иванович и Богдан Доброта, а на гранитния цокъл са стиховете на песента „Отидох в големия град с намерението, моят роден град да остане зад мен“. 

Паметникът на Шабан Шаулич се намира в парка в центъра на града, на мястото на бившата автогара, откъдето Шаулич тръгна към светлините на големия град и завладя целия свят.

На церемонията присъстваше семейството му - съпругата Гордана, дъщеря му Илда, кумовете им и верни приятели - Зорица Брунцлик и Миролюб Аранджелович Кемиш, почитатели и съграждани. По време на откриването на паметника звучеше песента на Шаулич "Zal"

"Ние сме безкрайно тъжни, тази тъга никога няма да премине, но днес сме изключително горди, че Шабац, начело с кмета, с всички граждани, подкрепиха инициативата. Преди 50 години Шабан отиде в голям град от това място и покори света с ангелския си глас, доброта, честност, днес, тук, върнете се тук - каза през сълзи  съпругата му Гордана." 

Шабан Шаулич си отиде от този свят преди 3 години, но до днес остава в сърцата на милиони фенове по целия свят. 

 

 

 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация