„Аватар“ от 2009 на Джеймс Камерън се завръща в кината 24 август, 2022

„Аватар“ от 2009 на Джеймс Камерън се завръща в кината
social Снимка: Forum Film Bulgaria

През 2009 година фантастичният епос и носител на три награди „Оскар“ Аватар на Джеймс Камерън завинаги промени света на киното. Тринадесет години по-късно, на 23 септември, световният феномен, който с приходи от 2,84 милиарда долара продължава и до днес да бъде най-касовият филм на всички времена, се завръща ексклузивно на голям екран в забележителна, технически подобрена версия, която ще ви потопи в невероятния свят на Пандора като никога досега.

Действието на Аватар се развива през 2154 г., а в центъра на историята е парализираният, бивш морски пехотинец Джейк Съли. Той попада във враждебната среда на изпълнения с екзотични форми на живот извънземен свят на Пандора, където се намират и най-големите залежи на един от най-редките и ценни елементи, необходими за разрешаването на енергийната криза на Земята. Като Аватар – човешко съзнание в извънземно тяло, Съли се разкъсва между два свята, влизайки в отчаяна битка за собственото си оцеляване и това на местните хора На‘ви, които са единственото нещо, стоящо на пътя на алчната организация „Администрация за развитие на ресурсите“ и военната ѝ мощ.

Режисьор и сценарист на Аватар е носителят на „Оскар“ Джеймс Камерън (Пришълците, Бездната, Терминатор 2, Титаник). В ролите са Сам Уортингтън, Зоуи Салдана, Сигорни Уивър, Стивън Ланг, Мишел Родригес, Джовани Рибизи, Джоел Дейвид Мур и др. Продуценти са Джеймс Камерън и Джон Ландау.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация