Два култови филма на Спилбърг се завръщат в кината 19 август, 2022

Два култови филма на Спилбърг се завръщат в кината
social Снимка: Forum Film Bulgaria

Краят на летния сезон ще поднесе истински, уникален двоен празник на всички любители на качественото кинопреживяване и на тези, които смятат, че „вече не ги правят като едно време“ – защото два от най-емблематичните филми на ненадминатия режисьор Стивън Спилбърг ще се завърнат ексклузивно в кината.

Премиерата на „Челюсти“ е на 2 септември.

Когато през 1975 г. прави своя дебют, филмът чупи всички боксофис рекорди, превръщайки се в първия летен блокбастър, с което завинаги променя киноиндустрията. Базиран на едноименния роман на Питър Бенчли, "Челюсти" разказва за жителите на курортно американско градче, което е изправено пред немислим ужас: в крайбрежните води се появява акула-убиец. Смразяващата история е допълнена от знаменитата режисура на младия Стивън Спилбър. Образът на голямата бяла акула в колективното съзнание завинаги е променен, превръщайки се в истинско чудовище

„Извънземното“ тръгва по кината на 9 септември.

Подобрил редица боксофис рекорди през 1982 г., филмът на Стивън Спилбърг докосва сърцата на зрителите като никой друг филм до момента. 

Създаден по сценарий на Мелиса Матисън, "Извънземното" разказва за малкия Елиът (Хенри Томас), който открива своята сродна душа в лицето на добронамереното извънземно E.T., което по случайност е изоставено на Земята. Заедно със своите брат и сестра, Елиът трябва да запази E.T. в тайна от агентите на правителството и да му помогне да се завърне у дома. Филмът е изключително емоционално, но забавно изследване на детската невинност, което разкрива заплахата от нехайството и невежеството на възрастните и злоупотребата със сила и авторитет.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация