Отбелязваме Международния ден на младежта 12 август, 2022

Отбелязваме Международния ден на младежта
social Снимка: pxhere.com

На 12 август светът чества Международния ден на младежта – обявен с резолюция на Общото събрание на ООН през декември 1999 г.

Целта на инициативата е да насочи общественото внимание, както към проблемите на младите хора, така и към постиженията и приноса им във всички области на обществения живот.

В България празникът се чества от 2007 година.

От 12 до 14 август в новооткритото пространство Agora, в непосредствена близост до ВЕЦ – Кокаляне, на езерото Панчарево, ще се проведе Младежки фестивал MY Sofia. Предвидени са артателиета и работилници, баскетбол 3х3, суинг танци, пеене, зумба, пилатес и йога; мобилна библиотека, DJ парти с огнено шоу, както и срещи с известни личности. Безплатни уроци по гребане на желаещите ще дава олимпийската шампионка Румяна Нейкова. Трите фестивални вечери са запазени за музика. Фестивалът е с вход свободен и се организира от Столична община.

В Стара Загора - изключително атрактивния „Джуниър Бенд“ - Духовия оркестър на СУ „Емилиян Станев“ – Велико Търново, ще представи от 20.00 часа, на сцената пред Общината, своето шоу, в което разчупват стереотипите при духовите инструменти и преплитат поп, джаз и фънк по майсторски начин.

Възможности за работа, обучение и преквалификация ще бъдат представени на събитие за младежи „Да работиш (е) яко!“ във Варна. В 17:30 ч. на площад „Независимост“ в морската столица, експертите ще активират младежите на пазара на труда чрез нестандартни форми – съчетание на забавление и информационна кампания.

Враца ще отбележи Международния ден на младежта с богата програма, в която са предвидени игри, караоке-парти и филмова прожекция на водното огледало. Кулминацията на празника е участието на група Фуего, които ще направят истински зрелищен огнен спектакъл.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация