"Не те забравям" спечели "Бургас и морето" 31 юли, 2022

social Снимка: кадър YouTube

Песента "Не те забравям" в изпълнение на Дани Илиева и Емин Ал-Джунейд спечели 39-ото издание на Националния конкурс "Бургас и морето", който се проведе в Летния театър в Бургас. Песента по текст на Красимир Ефтимов, музика и аранжимент на Ефтим Чакъров, впечатли най-много журито. Наградата - статуетка и чек за 4500 лева, връчи на победителите композиторът Стефан Диомов.

Дани Илиева и Емин Ал-Джунейд спечелиха безапелационно и гласовете от онлайн гласуването, което им отреди категорично първото място в тази класация. Песента "Не те забравям" грабна и още един приз - награда за текст.  

Второто място е за Владо Димов и песента му "Звездите в нас". Аранжиментът е на Светослав Лобошки; текстът - на Емилиана Стоименова. Наградата беше връчена от певицата Тони Димитрова.

Третото място е за Дишо и Иван с песента "Преди много луни". Те спечелиха и наградата на публиката и наградата в памет на барда Пламен Ставрев. 

На сцената на Летния театър тази вечер бяха изпълнени 12 песни финалисти, допуснати до конкурса след избора на селекционна комисия. След това Веселин Маринов изпълни някои от любимите на публиката свои песни. Той беше и част от журито.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация