Тутракан става столица на кайсията 07 юли, 2022

Тутракан става столица на кайсията
social Снимка: pxhere.com

"Тутракан - столица на кайсията" се нарича традиционният празник, който се провежда в крайдунавския град за 19-а поредна година. По традиция се прави изложение на различни кайсиеви сортове. Има конкурси за най-добри плодове, за най-вкусните кайсиеви сладкиши и сладко от кайсии, за кайсиева ракия.

В Силистренска област има над 27 000 декара кайсиеви градини. Кампанията по прибирането на плодовете в Силистренско вече започна. Много от производителите обаче се оплакват от слаба реколта заради много рязко високи и ниски температури през пролетта, както и от ниската изкупна цена, въпреки завишените разходи за производството им.

И още една добра новина от Силистра - Общинският съвет започва нова инициатива за жителите на града под наслов „Заедно за цветна Силистра".

Всички, които доброволно поддържат градинките пред домовете си и междублоковите пространства, могат да изпращат до 3 снимки на електронната поща на общинския съвет: obs@silistra.bg, с които да представят резултатите от положения доброволен труд. Снимките се приемат до 31 август.

Ще има награди за най-добре поддържаните пространства. А на 14 септември, когато е празникът на Силистра, снимките от инициативата ще бъдат подредени в изложба.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация