В Пловдив започва фестивал на знанието и движението 04 юни, 2022

В Пловдив започва фестивал на знанието и движението
social Снимка: www.facebook.com/CultureInPlovdiv

В Пловдив от днес до неделя деца на различни възрасти могат да се запознаят със здравословния и активен начин на живот, и с безопасното пребиваване сред природата. Това ще стане по време на фестивала на знанието и движението, който се провежда по случай Международния ден на детето. 

Фестивалът се организира от Народната библиотека „Иван Вазов” - Пловдив, СНЦ „Асоциация за социална, здравна и правна помощ“ и Клуб за планинско-приложни спортове "АГАРТА" – Пловдив, в сътрудничество със Съвместно командване на специалните операции. 

Днес и утре от 10.00 до 16.00 ч., децата в Пловдив ще имат възможност да чуят интересни лекции, да видят и участват в демонстрации, да се ориентират с компас, да влязат в ролята на спасители, биолози, учени, изследователи на пещери, да научат за непознати животни и растения, да опознаят вертикалния свят на алпинизма и катеренето, да рисуват. 

В Цар Симеоновата градина, алеята до фонтаните, ще се проведат демонстрации по бойни изкуства, народни танци, рисуване, актьорско майсторство и занаяти. 

Тази година за първи път ще има и пункт за скално катерене, в южното подножие на хълм Бунарджика /до църквата „Св.Св. Петър и Павел”/.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация