„Книги за смет” празнува 10 години в 15 града 17 май, 2022

„Книги за смет” празнува 10 години в 15 града
social Снимка: Община Велико Търново

С национално турне в 15 града една от най-мащабните екологични инициативи у нас, която поощрява едновременно рециклирането и четенето – „Книги за смет“, ще отбележи 10 години от своето първо издание.

Всяка година компанията осигурява локации за провеждане на събитията от кампанията и средства за отпечатването на книгите, които участниците получават.

Инициативата непрекъснато разширява обхвата си. След като миналата година тя се състоя в девет града, за своя десети рожден ден „Книги за смет“ ще посети общо 15. Сред тях има такива, в които кампанията никога не е гостувала до момента като Карлово, Видин, Силистра, Хасково и Петрич.

Добре познатият регламент на „Книги за смет“ предвижда всеки, донесъл килограм годна за рециклиране пластмаса да получи в замяна книга по избор.

Във всички градове събитията започват от 10 часа и продължават до 13 часа. Второто издание на „Книги за смет“ ще се състои през септември в София, Пловдив и Бургас и други градове, като повече подробности за есенните събития ще бъдат обявени допълнително.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация