Празничен концерт на ансамбъл "Тракия" 28 март, 2022

Празничен концерт на ансамбъл
social Снимка: ФА "Тракия"

 С празничен концерт-спектакъл ФА “Тракия“ ще зарадва своята публика в навечерието на големия християнски празник Цветница. Събитието ще се състои на 15 април от 19.00 часа в Дома на културата „Борис Христов“.

Заглавието e „Пролет в Тракия“, a програмата включва 14 музикално-танцови произведения, посветени на обредите и ритуалите след края на Великденския пост и очакваното Възкресение Христово. Традиционно артистите на „Тракия“ подготвят всяка година празничен концерт за своята публика преди великденските празници.

Тази година екипът на ансамбъла е подготвил две нови премиерни заглавия. Публиката ще чуе за пръв път поредицата музикални етюди „Великденски песни“.

Произведенията ще заинтригуват зрителите с подбора на фрагменти от различни песни от Тракия, събрани в едно. Кулминацията на „Великденски песни“ е акапелно изпълнение на църковно-славянско песнопение.

Другото премиерно заглавие, което ще  бъде представено за пръв път, е разнообразие от ритми и движения, част от музикално -танцовото произведение „Слънцето трепти, зайода“. Танцът е разработка по фолклорни мотиви от пазарджишкия край. Музиката е на Петьо Кръстев, хореография - Антон Андонов. Върху двете премиерни заглавия екипът на ансамбъла работи последната половин година.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация