Велико Търново празнува с голямо хоро, шествие и много концерти 22 март, 2022

Велико Търново празнува с голямо хоро, шествие и много концерти
social Снимка: Община Велико Търново

След две години пауза заради пандемията Велико Търново ще отбележи подобаващо своя празник – 22 март.

Пъстрата празнична програма включва тържествени ритуали, голямо общоградско шествие, концерти, тържествена сесия, откриване на голяма изложба, голямо хоро, както и прожекция на аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“, съчетана с ефектни фойерверки.

Първата концертна програма започва в 11:00 ч. пред сградата на Общината с изпълненията на Професионален фолклорен ансамбъл „Искра“ и голямо хоро. В 12:00 ч. на сцената ще излязат талантите от „Джуниър бенд“ към училище „Емилиян Станев“, а в 13:00 ч. - певицата Дара.

Големият празничен концерт „Ние, българите“ на Ансамбъл „Чинари“ започва в 18:30 ч. в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“.

Финал на програмата е прожекцията на аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов  звук и светлина“, съчетана с атрактивни фойерверки. Началото й е в 20:30 ч.

За да удобство на посетителите на концерта в Спортната зала, както и на всички желаещи да наблюдават спектакъла на Царевец, Община Велико Търново осигурява безплатни автобуси.

22 март е обявен за неучебен ден за учениците от Велико Търново и общината.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация