Велико Търново празнува с Голямо Търновско хоро 22 март, 2024

Велико Търново празнува с Голямо Търновско хоро
Снимка: Община Велико Търново

С богата и разнообразна програма с над 30 събития Велико Търново посреща празника си на 22 март.

Осем изложби, шест големи концерта със свободен вход, литературни форуми и представяния на книги, детски представления и празници, хоротеки – на всичко това ще могат да се радват жителите и гостите на Старата ни столица. 

На самия 22 март празничните събития започват още в 7:30ч. сутринта със Света литургия в църквата „Свети Четиридесет мъченици“, поднасяне на цветя на саркофага на цар Калоян и освещаване на знамената. 

В 9:45 от площад „Цар Асен I“ пред Царевец започва голямото празнично шествие с портретите на благодетелите на Велико Търново, а в 10:30ч. пред Общината е празничното слово на кмета Даниел Панов. 

В 11:00ч. е Тържествената сесия на Великотърновски общински съвет, на която ще бъдат удостоени новите почетни граждани. По същото време в парк „Марно поле“ ще бъде открит детски празник, край паметника „Майка България“ – атрактивна възстановка и изложба на Клуб „Традиция“ за историята на празника, а на сцената пред Общината е концертът на „Тоника СВ“. Час по-късно публиката ще се радва на Михаела Маринова, а от 13:00ч. нататък сцената е за талантливи изпълнители от старопрестолния град.

В 18:00ч. пред Общината започва фолклорният концерт на Нелина и Голямото Търновско хоро, а кулминацията е в 19:45 на площада пред Царевец - Аудиовизуалният спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“ със зрелищни фойерверки.

Събитията продължават и на 23 март с хоротека в парк „Дружба“ от 11:00ч., традиционното съботно детско представление на Театър „ВЕСЕЛ“ в Читалище „Искра“ – също в 11:00ч., а в 19:00ч. е големият пролетен концерт на МДТ „Константин Кисимов“ под патронажа на кмета Даниел Панов.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация