От минус 14 до 20 градуса през февруари 01 Февруари, 2022

От минус 14 до 20 градуса през февруари
social Снимка: pxhere.com

За три области за днес е обявен жълт код за снеговалежи – това са Перник, Благоевград и Кюстендил.

След обяд ще вали в цялата страна – в западната половина сняг, а в източната дъжд. Ще се образува и снежна покривка.

Максималните температури ще бъдат от 2°-3° по високите полета на Западна България до 8°-9° в югоизточните райони.

Като цяло през февруари най-ниските температури ще бъдат между минус 14 и минус 9 градуса, а най-високите - между 15 и 20 градуса, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология. 

Средната месечна температура през феврури ще бъде около и над нормата, а месечната сума на валежите ще бъде около и под нормата.

В първото десетдневие ще вали сняг и ще има застудяване. Впоследствие отново ще се затопли и през втората половина от десетдневието ще бъде по-топло от обичайното, особено в Северна и Източна България. Вероятност за валежи, последвани и от временно понижение на температурите, има около 8 февруари.

През второто десетдневие - относително по-топло ще бъде в началото му, а около средата температурите ще са по-ниски. Повишена вероятност за валежи има в периода 13-17 февруари, както и в края на десетдневието, но не се очаква трайна снежна покривка.

През последното десетдневие на февруари времето ще се задържи с температури близки до обичайните. По-голяма е вероятността за валежи около 24-25 февруари.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация