От минус 12 до 17 градуса през декември 01 декември, 2021

От минус 12 до 17 градуса през декември
social Снимка: pxhere.com

Времето през декември ще е много динамично, с чести валежи.

Очаква се средната месечна температура през декемеври да бъде около нормата, а месечната сума на валежите да бъде над нормата, сочи прогнозата на НИМХ.

Най-ниските температури ще бъдат между минус 12 и минус 7 градуса, а най-високите - между 12 и 17 градуса.

Декември ще започне с ветровито и сравнително студено време, без съществени валежи. От 4 до 10 декември ще се създаде валежна обстановка, като с очакваното застудяване на много места в страната дъждът ще премине в сняг и ще се образува снежна покривка.

През второто десетдневие температурите ще бъдат близки до обичайните, относително по-високи през периода 13-15 декември. Валежи ще има в средата и в края на периода, когато и температурите ще се понижават и в по-голямата част от страната дъждът ще преминава в сняг.

И през третото десетдневие температурите ще се задържат близки до обичайните. Синоптични обстановки с повишена вероятност за валежи, предимно от сняг и понижение на температурите, се очакват около 22, 25 и 30 декември.

Фазите на луната през декември са: на 4 декември е новолуние, на 11 - първа четвърт, на 19 - пълнолуние, а на 27 декември е последна четвърт.

 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация