Нови по-строги мерки в област Монтана 10 октомври, 2021

Нови по-строги мерки в област Монтана
social Снимка: unsplash.com

Въвеждат се по-строги ограничителни мерки срещу разпространението на COVID-19 в област Монтана. Новите влизат в сила от днес и са валидни до 21 октомври.

Въвеждането на допълнителни мерки се наложи, защото Монтана влезе в тъмночервената зона със заболеваемост от 536 на 100 000 души население.

Според предвидените мерки всяка община и училище ще взима решение за изваждане на класове в електронна среда в зависимост от болните от коронавирус.

Преустановяват се присъствените занятия в обучителните и езикови центрове, школи по танци, сватби, кръщенета и други частни прояви. Ограничава се провеждането на семинари, обучения, фолклорни събори, групови туристически посещения и други.

Посещенията в кина, театри и циркове става до 30% от капацитета, като се сяда през един стол и задължително носене на предпазни маски на лицето.

Спират се груповите посещения в музеи и галерии. Забраняват се свижданията в болниците, домове за деца и възрастни хора, разрешава се само при необходимост за оказване на медицинска помощ с позволение на директорите.

Площадките за игра и отдих на открито са достъпни при специален режим на движение, без струпване на хора на едно място.

Преустановяват се масовите спортни състезания на открито и закрито с изключение на включените в годишния спортен календар, без публика. Спират се посещенията във фитнес зали, спортни зали и клубове, СПА центрове.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация