Дни на японската култура 03 септември, 2021

Дни на японската култура
social Снимка: Прес Старт

Десетки събития, свързани с богатата история и интересните обичаи на Япония, ще бъдат проведени в идните три месеца като част от ежегодната инициатива „Дни на японската култура в България“.

Програмата, оформена от Посолството на Япония и Клуб „Приятели на Япония в България – Нихон Томоно Кай“, ще се проведе за 32-ри път.

Специфичното изкуство за подреждане на цветя – икебана, традиционното облекло - кимоно, техниката за изработка на изящни картини от рязана хартия – кири-е, кратката форма на поезия – хайку и още много вдъхновяващи традиции, хобита и занаяти могат да бъдат видени или докоснати в различните мероприятия тази есен.

Извън сферата на изкуството, любопитството на посетителите ще бъде задоволено и по отношение на историята, архитектурата, икономиката на Япония и манталитета на японците като цяло.

Примери за такива източници на информация са изложбите „Мрежи от независими пространства: Токио“ и „Атмосферата на Токио“, както и Ден на отворените врати в катедра Японистика в Софийкия университет.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация