Над 100 танцьори ще участват в Пирин Фолк 2021 18 август, 2021

Над 100 танцьори ще участват в Пирин Фолк 2021
social Снимка: Пирин Фолк 2021

Над 100 ще бъдат танцьорите, които ще вземат участие в XXIX-то издание Пирин Фолк 2021.

За втора поредна година организаторите поверяват хореографиите за трите вечери изцяло на местни танцови състави, школи и формации. Първоначалната идея на община Сандански е да даде поле за изява на местните формации. Петте състава от Сандански работят усилено по създаването на хореографиите, които ще направят спектакъла през трите фестивални вечери още по-красив и впечатляващ.

За V-то издание на Детски Пирин Фолк на 27 август хореографиите са поверени на ТС „Празник“ с ръководител Михаил Митрев, ТФ „Хоуп“ с ръководители Невена и Валентина Станкови, ДТС „Звездица“ с ръководители Владислава и Станислава Димитрови и Ансамбъл „Македонци“ с ръководител Иван Занчев.

На 28-ти и 29-ти август, когато ще се проведат конкурсите за изпълнителско изкуство и авторска песен, за танцовите изпълнения ще се погрижат Ансамбъл за народни песни и танци „Никола Вапцаров“ с главен художествен ръководител Гергана Костадинова, Ансамбъл „Македонци“ с ръководител Иван Занчев и ТС „Празник“ с ръководител Михаил Митрев.

Специални гости на „Пирин Фолк“ Сандански 2021 ще бъдат обичаните изпълнители Гуна Иванова и МФГ Годлевски Великден, Йордан Митев от Северна Македония, Василиа Петрова и Цветелина.

Организатори: Фен Фолк ТВ, Мюзик Медия Клъстер и Община Сандански. 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация