Шест партии влизат в 46-ото Народно събрание 12 юли, 2021

Шест партии влизат в 46-ото Народно събрание
social Снимка: parliament.bg

Шест партии влизат в 46-ото Народно събрание, по данни на Централната избирателна комисия и при 90 процента обработени протоколи.

Коалицията ГЕРБ - СДС водят, като имат крехка преднина пред втората политическа сила - "Има такъв народ". Третата позиция е за БСП за България. Процент по-нисък е резултатът за Демократична България. Следват ДПС и "Изправи се! Мутри вън!".

Избирателната активност е била много по-ниска в сравнение с предишните избори. Към 16 часа е била малко над 27%.

За първи път се гласуваше изцяло машинно, освен в най-малките изборни секции с под 300 избиратели. 56 секции вчера преминаха на гласуване с хартиени бюлетини заради технически порблеми с машините. От Централната избирателна комисия определиха този брой като незначителен и в рамките на очакваното, тъй като това е по-малко от 1% от общия брой. Малко са били и жалбите и сигналите, пристигнали в комисията.

Няма сигнали, свързани със сериозни нарушения на обществения ред в изборния ден, съобщават от МВР.

Oт началото на предизборната кампания до 22 часа в неделя са получени общо 1139 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите.

Спрямо данните от същото време на редовните избори през април има увеличение от 59,3 % на регистрираните сигнали. Съставени са 10 176 предупредителни протокола, което е увеличение с 519,4 % .

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация